Somatic Experiencing® er en terapeutisk metode, som er virksom til at mindske og opløse stressreaktioner fra chok og traumer. 


Metoden bygger på en fokuseret opmærksomhed på kropsfornemmelser, hvorved kroppens iboende og helende ressourcer aktiveres, så der genetableres en balance i nervesystemet og stressreaktionerne opløses. 

Teorien bag metoden, som bliver understøttet af nyeste forskning, er, at en traumatisk stressreaktion er en følge af et højt aktiveret nervesystem, hvor spænding og energi er spærret inde i kroppen hvorved der udvikles symptomer. Symptomer kan være kronisk træthed, nedsat koncentrationsevne og kortidshukommelse, migræne, PTSD symptomer og depression. Det er ikke selve begivenheden, der udløser et traume, men personens reaktion på oplevelsen. 

Med SE metoden er det muligt at frigøre spænding fra de instinktive reaktioner, der er fastlåst i kroppen og ved en nænsom guided sanseproces understøtte nervesystemets naturlige bevægelse fra stress mod balance og ro. 

Somatic Experiencing® metoden er udviklet af Peter A. Levine Ph. D, psykolog og biofysiolog. Han studerede dyrenes reaktion på stress og trusler på livet og undrede sig over at de ikke blev traumatiseret. Ved et livslangt studium af dyrenes og menneskernes reaktioner og vort nervesystems funktion, som vi i vidt omfang har til fælles med dyrene, har han udviklet Somatic Experiencing® som metode.

Læs også "Chokket i kroppen" - et spændende interview med Peter A. Levine fra da han besøgte Danmark i 2012.
 

 

SE foreningen medvirkede i juni 2016 i kampagnen "Sund Psyke" fra MediaPlanet Danmark. Kampagnen satte fokus på Psyken, Angst, ADHD, Stress, behandlingsmetoder, efteruddannelse, psykisk arbejdsmiljø, psykologisk rådgivning, psykoterapi, psykiatrisk hjælp, livskvalitet og livsglæde mm. 


Læs mere på kampagnesitet:


http://www.fremtidenssundhed.dk/psykiske-lidelser/somatic-experiencing-terapiformRadio24syv interviewer SE terapeut Lene Bjergland om traumatiseret musiker fra Angels of Death Metal. 
Jesse Hughes stod på scenen på spillestedet Bataclan i Paris, da 89 fans blev skudt ned under Paris terroren i februar 2016. Interviewet ligger 26 min henne i optagelsen.

http://www.radio24syv.dk/programmer/ak-24syv/13738421/ak-24syv-30-05-2016-1/